Mondharmonica lessen en workshops

Over Bart

_JHF2684

Tijdens mijn studie aan de Fontys Sporthogeschool te Sittard kwam ik in aanraking met de mondharmonica, oftewel de bluesharp. Ik oefende iedere minuut die ik vrij had op het instrument en ging helemaal op in alle oefeningen en boeken die ik erover las.

Een jaar later kwam ik op mijn stageplek per toeval iemand tegen die een mondharmonicaspeler zocht voor in een band. Ik heb deze uitdaging aangenomen en kwam erachter dat dit was wat ik wilde. Ik vond het zo tof dat ik ook nog de “ blues “ ging zingen.

Deze band heette Kings’ Size 43. Na 1,5 jaar stopte de band helaas.

In de daaropvolgende periode kwamen er enkele mooie gebeurtenissen op mijn pad.

Zo heb ik i.s.m. Stichting Vrolijkheid en Jos Netto enkele muziekprojecten gedaan waarbij we met inwoners van het AZC in Echt te gekke nummers hebben opgenomen waarvan hier de resultaten te zien zijn.

AZADI: song for freedom

Yk seda

Enkele jaren later ben ik gevraagd om bij de cowpunkband Cuda een nummer in te spelen. Samen met hen heb ik een cd opgenomen.  In de finale van NU Of NOOIT hebben we een 2e plaats behaald.

Rodeoclown ( Cuda )

In de zomer van 2014 ben ik op zoek gegaan naar gemotiveerde muzikanten om een eigen band mee te beginnen. Deze waren in no time gevonden en al snel was de band “ The PinPins” geboren.

12074962_1077402718957379_1175186265212441984_nMet deze band willen we diverse cafés en blues podia onveilig gaan maken…

Dus hou deze naam in de gaten! en check de site.

 

The PinPins

 

 

 

November 2014 was ook een hoogtepunt in mijn leven. Na een training die ik volgde in Amsterdam op het gebied van persoonlijke ontwikkeling wist ik dat ik iets moest doen met mijn skills op de Bluesharp.

Ik besloot Bluesharp I.n.c. Mondharmonica lessen en workshops te starten..

Een jaar later mag ik terugkijken op een mooi eerste jaar waarbij ik een grote groep kinderen en volwassenen heb laten kennismaken met dit mooie instrument.

Ik zit nog vol met goede ideeën, dus hou deze pagina in de gaten.

Let the good times roll…

Bart

4 Comments

  1. hoi Bart, veel plezier met uw bedrijf wij wensen u succes liefs B1A Mavo Roermond xxx

  2. Hallo Bart, ik heb ontzettend genoten van jouw groepsles, waarin de beginselen van het mondharmonicaspelen de revue passeerden op een ontspannen en plezierige wijze. Keep up the good work! 😉

  3. Hoi Bart, Mooie site!!

    Gr. Jon

  4. Je hebt een enerverende workshop gegeven aan een team docenten op het Herle college. Het was voor iedereen een leuke uitdaging waar je liet zien dat ook beginners al een stukje kunnen samenspelen op bluesmuziek. Ik heb ervan genoten en speel nu af en toe een stukje tijdens het luisteren van vooral bluesmuziek.
    Let the good times roll….

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *